HelpMeFind Roses, Clematis and Peonies
Roses, Clematis and Peonies
and everything gardening related.
Public GardenPlants GrownPhotosReviews &
Comments
EventsRatingsListing
Admin
 
Roserar de Dot i de Camprubí
'Roserar de Dot i de Camprubí'  photo
Photo courtesy of Jaume Garcia Urpí
Public rose garden   Listing last updated on 25 Jun 2022.
Catalog: Printed.
Marquesa de Castellbell, 207
Sant Feliu de Llobregat, Catalunya 08980
Spain
http://www.amicsdelesroses.cat/ca/roserar.htm
VISIT THEIR WEBSITE
El Roserar de Dot i de Camprubí (català)
El Roserar va néixer l’any 1997 amb motiu de la celebració del quarantè aniversari de l’Exposició Nacional de Roses, quan es van elaborar un conjunt de propostes entre les quals hi havia la creació d’un espai a la ciutat dedicat a la rosa. El Roserar de Dot i de Camprubí va adoptar aquest nom en homenatge a les principals famílies roseristes relacionades amb Sant Feliu. Ubicat al barri de Les Grases, el Roserar és un parc temàtic de la rosa de 17.000 m2 de superfície que acull 20.000 rosers i més de 400 varietats de roses.

Un parc sostenible
A partir de 1998, tres escoles taller van treballar en la realització del Roserar i des d’un primer moment es va apostar per un parc sostenible i d’aprofitament de materials per a la seva construcció, des de la subbase dels camins fets amb els raspats dels asfalts de les carreteres, fins a la fusta tractada, les terres adobades provinents de la depuradora o el complex sistema de recollida i d’aprofitament d’aigües pluvials i dels sobrants dels regs.

Les col•leccions
Al parc hi podem trobar diverses col•leccions de roses i a partir d’aquestes col•leccions es mostrarà la morfologia de les roses, els seus colors, mides i olors, així com l’ampli ventall de característiques, qualitats i propietats que ofereix el món de la rosa.
També es vol mostrar la feina dels roseristes del nostre país, com Camprubí, Munné, Bofill, Pahissa i Ferrer, que van ajudar a avançar en la creació de noves varietats, i sobretot de Pere Dot, el roserista més universal de tots.
Una altra col•lecció són les roses que van servir a tots aquests obtentors per fer el seu treball de recerca de noves obtencions, rosers botànics provinents d’arreu del món, o rosers antics. La recuperació de les varietats de tots ells, fins avui desaparegudes de la nostra geografia, moltes d’elles escampades arreu del món, fan d’aquest un projecte viu, en recerca constant per a la incorporació de nous exemplars per completar i millorar les col•leccions existents dels diversos obtentors.
 
© 2022 HelpMeFind.com